گروه صنعتی سگال
ورود به حساب کاربری سبد خرید 0
  • اتوماسیون صنعتی
  • برق صنعتی
  • سنسور
  • کنترلر و نمایشگر
  • تابلو برق و تجهیزات
  • سیم و کابل
  • نور و روشنایی
  • برق خانگی
  • ابزار و اندازه گیری
  • اینورتر چیست و چگونه کار می کند؟
    ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
    اخبار و مقالات

    امروزه اغلب نام اینورتر را می شنوید. اینورتر نام های دیگری مانند اینورتور، موتور درایو، درایو، کنترل سرعت موتور، درایو سرعت قابل تنظیم، درایو AC، درایو سرعت متغیر VFD و میکرو درایو دارد که همگی به یک دستگاه اشاره دارند..در این مقاله ابتدا اینورتر چیست و نحوه عملکرد اینورتر (یا به قول برخی اینورتور، درایو یا درایور موتور) را توضیح خواهیم داد. و سپس کاربردهای احتمالی اینورتر را شرح می دهیم و مزایای آن را مورد بحث قرار می دهیم. در زیر قیمت اینورتر و نکات مربوط به خرید اینورتر را بررسی می کنیم، نگاهی داریم به اینورترهای پرفروش بازار ایران مانند اینورترهای یاسکاوا، دلتا و LS با ما همراه باشید.

     

    اینورتر چیست؟

    اینورتر در لغت به معنای مبدل است و به درایو، کنترل کننده سرعت موتور یا مبدل فرکانس نیز معروف است. اینورتر یک دستگاه الکترونیکی قدرت است و به وسیله ای گفته می شود که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می کند. علاوه بر این، اینورترها اغلب در مراحل معکوس کردن منابع تغذیه با حالت سوئیچ استفاده می شوند. ولتاژ و توان خروجی اینورتر قابل تنظیم است. به طور کلی برای اینورتر تعاریف مختلفی وجود دارد که در اینجا به مهمترین و واضح ترین تعریف اشاره می شود. اینورتر نوعی کنترل کننده سرعت و استارت موتور است که با تغییر همزمان فرکانس و ولتاژ اعمال شده به موتور الکتریکی کار می کند که به عنوان VFD نیز شناخته می شود. اینورتر برای مصارف خانگی یا صنعتی استفاده می شود.

     

    اینورتر چگونه کار می کند؟

    اینورتر با جذب انرژی الکتریکی از بسته باتری یا خازن های مدار میانی، جریان مستقیم را به جریان متناوب با فرکانس و سطح ولتاژ مشخص تبدیل می کند. این فرآیند با خاموش و روشن کردن مداوم کلیدهای برق انجام می شود. در واقع سمت اولیه ترانسفورماتور مورد استفاده در دستگاه اینورتر توسط پالس های الکتریکی تولید شده از روشن و خاموش کردن ماسفت ها یا EGBT ها یا سایر کلیدهای برق الکترونیکی شارژ می شود.اصطلاح "اینورتر" به طور کلی به دستگاهی اطلاق می شود که قادر به تبدیل جریان مستقیم به جریان متناوب است. در اینورترها، جریان متناوب شهری، یعنی جریان متناوب با ولتاژ 220 ولت و فرکانس 50 هرتز، ابتدا به جریان مستقیم تبدیل می شود. اما وظیفه اصلی اینورتر تبدیل مجدد این برق به AC اما با ولتاژ و فرکانس مورد نیاز و با توجه به عملکرد الکتریکی مصرف کننده است.

    سرعت موتور RPM رابطه مستقیمی با ولتاژ و فرکانس موتور دارد: با افزایش ولتاژ و فرکانس، سرعت موتور نیز افزایش می‌یابد. هنگامی که بار موتور الکتریکی به فرکانس و ولتاژ کمتری نیاز دارد، می توان از اینورتر برای کاهش ولتاژ و فرکانس استفاده کرد. اگر بخواهیم سرعت موتور الکتریکی را کاهش دهیم می توانیم با استفاده از اینورتر سرعت را نیز کاهش دهیم. به عنوان مثال، اگر لباس های کمتری در ماشین لباسشویی ریخته شود، به دلیل تشخیص وزن لباسشویی، ماشین با قدرت و سرعت کمتری می چرخد. در دستگاه هایی مانند آسانسور با کنترل سرعت موتور آسانسور در موقعیت های مختلف حرکت آن بین طبقات شاهد حرکت کنترل شده و روان تری هستیم.

     

    اینورتر چیست

    کاربرد اینورتر

    استفاده از اینورتر مزایای زیادی دارد. یکی از ویژگی های مهم اینورتر عملکرد هوشمند آن است. این ابزار بار وارد بر موتور را تشخیص می دهد و سپس با توجه به همان بار، فرمان جریان مناسب را به موتور خروجی می دهد. در بسیاری از موارد، این جریان کمتر از جریان نامی موتور است. مزایا و کاربردهای مهم اینورتر عبارتند از:

     

    • صرفه جویی در مصرف برق و در نتیجه کاهش هزینه.
    • کاهش جریان راه اندازی و در نتیجه افزایش دوام و عمر مفید موتور.
    • افزایش طول عمر قطعات مکانیکی بعد از موتور با کاهش ضربه های مکانیکی در قسمت های مختلف موتور و جابجایی تجهیزات از طریق استارت نرم موتور.
    • امکان تغییر سرعت و جهت موتور بدون نیاز به کنتاکتور و سایر وسایل الکتریکی.
    • امکان هوشمندسازی و برنامه ریزی حرکت موتور؛
    • روشن و خاموش کردن موتور بدون نیاز به قطع و وصل منبع تغذیه اصلی؛
    • محافظت در برابر اضافه بار را فراهم می کند و در نتیجه از فرسودگی موتور جلوگیری می کند.
    • امکان کارکرد موتور در شرایطی که ولتاژ ورودی دائما در حال تغییر است و از موتور در برابر افزایش ناگهانی ولتاژ محافظت می کند.
    • افزایش سرعت بالاتر از سرعت نامی در موتور.

     

    بیشتر بخوانید: علت بوق زدن اینورتر

     

    اینورتر کجا استفاده می شود؟

    هر حرکتی که با موتور الکتریکی انجام شود می تواند با استفاده از یک اینورتر به یک حرکت کنترل شده و هوشمندتر تبدیل شود. به عنوان مثال اگر برای هتلی از پمپ آب استفاده می شود می توان سرعت پمپ را با توجه به تعداد دریچه های باز و مصرف آب تغییر داد تا از فشار زیاد آب با مصرف کم جلوگیری شود. اینورتر همچنین سرعت دیگ ماشین لباسشویی را با میزان لباس های بارگیری شده در آن و عملکرد کمپرسور یخچال را با میزان مواد موجود در یخچال تنظیم می کند. این دستگاه می تواند در کاربردهای صنعتی برای فعالیت های گشتاور ثابت مانند پیچ، نوار نقاله، میکسر و برای فعالیت های قدرت ثابت مانند کشش و برای فعالیت های گشتاور متغیر مانند فن ها و پمپ های صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. از اینورتر برای سانتریفیوژها (موتورهای پرسرعت) نیز استفاده می شود. با کمک اینورتر چرخش سانتریفیوژ بسیار زیاد می شود و ذرات ریز مواد جدا می شوند.

     

    اینورتر چگونه کار می کند

     

    چگونه اینورتر مصرف برق را کاهش می دهد؟

    1. اینورتر به صورت هوشمند بار روی موتور را تشخیص می دهد و با توجه به همان بار برق موتور را تامین می کند. این جریان اغلب کمتر از جریان نامی موتور است. بنابراین موتور با توجه به میزان مصرف برق را از شبکه می گیرد و در نهایت هزینه برق مصرفی کاهش می یابد.
    2. معمولاً اگر مصرف کننده بار راکتیو را از شبکه سراسری بکشد، اداره برق جریمه می کند. این مشکل به طور کلی با نصب بانک های خازنی در کارخانه ها حل می شود. از آنجایی که موتورهای القایی یکی از مصرف کنندگان اصلی بار راکتیو هستند، این مشکل با استفاده از اینورتر قابل حل است. اینورترها دارای یک بانک خازن داخلی هستند و بنابراین بار راکتیو مصرفی موتور را جبران می کنند. موتور در نهایت فقط بار فعال را از شبکه مصرف می کند، بنابراین هیچ جریمه ای وجود ندارد و نیازی به نصب بانک خازن خارجی نیست.
    3. با توجه به اینکه موتور دارای بار راکتیو در شبکه است، زمانی که از درایو برای راه اندازی و کنترل موتور استفاده می شود، این بار راکتیو جبران می شود زیرا بانک خازن وجود دارد و تنها بار فعال مورد نظر در شبکه برق مصرف می شود. ، که ضرر را جبران می کند. ولتاژ و مصرف برق کاهش می یابد.
    4. در بسیاری از کاربردهای صنایع مختلف، با توجه به اینکه برای راه اندازی نیاز به مصرف انرژی زیاد است، موتور انتخاب شده با قدرت بالاتری انتخاب می شود تا بتواند این مقدار انرژی را جبران کند که منجر به تقاضای جریان بیشتر موتور می شود. شبکه در حین کار استفاده شود و با توجه به استفاده از اینورتر، این جریان به طور خودکار به مقدار مورد نیاز افزایش یافته و در حین کار به مقدار مورد نیاز کاهش می یابد، بنابراین به طور کلی هزینه برق مصرفی بسیار کاهش می یابد.
    5. در بسیاری از کاربردها، موتور در هنگام راه‌اندازی جریان بسیار بالایی از شبکه می‌گیرد و باعث افت ولتاژ شبکه و آسیب به تجهیزات برق و سایر تجهیزات می‌شود. این جریان به شش برابر جریان نامی موتور می رسد که بسیار نامطلوب است. بله، در صورت استفاده از اینورتر، این جریان اضافی بسیار کم است به عنوان مثال، اگر موتوری با جریان نامی 10 آمپر کار کند، در هنگام راه اندازی این جریان به 60 آمپر و در هنگام استفاده از اینورتر به حداکثر 12 آمپر می رسد. هنگامی که بار موتور کم است، جریان موتور به طور خودکار کاهش می یابد. این قابلیت نه تنها هزینه های برق را کاهش می دهد، بلکه عمر موتور را نیز افزایش می دهد.
    6. قابلیت استفاده از برق تک فاز 220 ولت به جای سه فاز 380 ولت برای راه اندازی موتور سه فاز با حداکثر توان 4 کیلو وات به این معنی است که یک موتور سه فاز را می توان به صورت کاملا عادی با برق خانگی راه اندازی کرد.
    7. برای پمپ ها و فن ها، دبی متناسب با سرعت موتور است، اما توان مصرفی متناسب با مکعب سرعت است. به عنوان مثال، اگر سرعت موتور 50٪ کاهش یابد، مصرف برق مورد نیاز 12.5٪ است که مربوط به صرفه جویی در انرژی 87.5٪ است.

     

     

    اینورتر چگونه کار می کند

     

    قیمت اینورتر و نکات خرید

    برای خرید یک اینورتر باید چندین مورد را مشخص کنید: اول، قدرت موتور الکتریکی که می خواهید برای آن یک اینورتر بخرید. معمولاً بهتر است قدرت اینورتر شما در محدوده بالاتری نسبت به قدرت موتور باشد. به عنوان مثال، استفاده از یک اینورتر 1 یا 1.5 کیلوواتی برای یک موتور 750 وات منطقی است. همچنین توجه داشته باشید که توان های داده شده در اینورترها برای موتورهای معمولی است که سرعت آنها 1400 دور در دقیقه می باشد. برای موتورهای 2800 دور در دقیقه قدرت اینورتر نصف توان موتور و برای موتورهای 700 دور در دقیقه قدرت اینورتر دو برابر قدرت موتور الکتریکی در نظر گرفته شده است.

    حتما موتور برق سه فاز بخرید. زیرا اینورترها دارای خروجی سه فاز هستند. تکفاز یا سه فاز بودن برق شما فرقی نمی کند. اینورتر می تواند برق تک فاز شما را به سه فاز تبدیل کند. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد مشخصات فنی موتور برق می توانید به سایت های فروش اینترنتی موتور برق مراجعه نمایید.

    مرحله بعدی بررسی نوع برق است: اگر برق شهری تکفاز دارید، باید یک اینورتر بخرید که ورودی تک فاز 220 ولت دارد. اگر برق سه فاز در دسترس است، اینورتر شما باید از نوع ورودی سه فاز باشد. در نظر بگیرید که بهتر است از برق سه فاز زمانی که هر دو موجود است استفاده کنید تا موتور عملکرد بهتری داشته باشد.

    برنامه ای که می خواهید از اینورتر برای آن استفاده کنید مهم است. کاربردهایی مانند جرثقیل هایی که به گشتاور راه اندازی اولیه بیشتری نیاز دارند، به فناوری مبدل بالاتری نیاز دارند (مثلاً به عنوان فن). اینورترها سه مدل کلی دارند: الف. کنترل برداری: همان V.F که فقط امکان افزایش یا کاهش دستی سرعت را دارد. ب- بدون سنسور: برای کاربردهای نیمه صنعتی و نیمه سنگین استفاده می شود و می تواند بار وارد شده به موتور را با سنسوری که در خروجی موتور جریان دارد، بدون سنسور فیزیکی اندازه گیری کرده و سرعت را کنترل کند. موتور بر این اساس؛ J. حلقه بسته: اینورترهای پیشرفته ای هستند که می توانند سرعت موتور را با خروجی یک حسگر فیزیکی خارجی مانند رمزگذار، خط کش دیجیتال یا لیزر کنترل کنند.

    بنابراین، قیمت اینورتر به موارد زیر بستگی دارد:

    • قدرت اینورتر
    • ولتاژ ورودی (تک فاز یا سه فاز)
    • امکانات پیشرفته و کنترلی
    • گزینه های ارتباطی با سایر کنترل های صنعتی

    کلام آخر

    در این مقاله با مفهوم اینورتر چیست آشنا شدم و قیمت درایو یا اینورتر صنعتی به نکات مختلفی بستگی دارد، مانند کیلووات درایو یا اینورتر، تک فاز یا سه فاز بودن درایو و سبک یا سنگین بودن درایو. در انتخاب درایو یا اینورتر علاوه بر قیمت درایو باید کارایی برند مورد نظر را نیز در نظر گرفت وگرنه هر چقدر هم ارزان باشد توجیه اقتصادی مطلوبی نخواهد داشت. لذا جهت انتخاب اینورتر و اطلاع از قیمت با واحد فروش اینورتر و درایوهای صنعتی با سگال نیرو تماس حاصل فرمایید.

     

     

     

    آدرس دفتر ما

    تهران کیلومتر ۱۹ جاده قدیم کرج، شهر قدس بلوار ۴۵ متری انقلاب، روبروی صنعت چهارم نقشه کوچه نبش کوچه نوبهار

    شماره تماس

    021_46891488

     

    اینورتر چیست و چگونه کار می کند؟
    ارسال دیدگاه
    انواع تابلو برق صنعتی + لیست تجهیزات تابلو برق انواع تابلو برق صنعتی + لیست تجهیزات تابلو برق
    ۲۶ فروردین ۱۴۰۲
    اخبار و مقالات
    چگونه اینورتر را تنظیم کنیم چگونه اینورتر را تنظیم کنیم
    ۳۰ مرداد ۱۴۰۱
    اخبار و مقالات
    پشتیبانی 24ساعته ۹۱۰۱۴۴۴۱ - ۰۲۱
    تضمین کیفیت کالا خرید بهترین کالای موجود
    فرصت 7 روزه بازگشت کالا ضمانت بازگشت کالا تا 7 روز
    پرداخت امن از درگاه بانکی امنیت در خریدهای آنلاین
    محصولات خدمات
    سبد خرید حساب کاربری